Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیف الرضا شهابی با بیان اینکه واقعه گوهرشاد در اعتراض به اجباری شدن بر سرنهادن کلاه شاپو توسط حکومت مرکزی، رخ داد، گفت: ترس از رضاشاه باعث شد تا حقایق آن طور که باید ثبت و ضبط نشود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیف الرضا شهابی، پژوهشگر تاریخ معاصر در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: واقعه مسجد گوهر شاد مشهد در ۲۱ تیر ماه سال ۱۳۱۴ از رخدادهای مهم دوران حکومت رضا شاه پهلوی به شمار می رود که خیزش مردم در جریان این واقعه، در اعتراض به اجباری شدن بر سرنهادن کلاه شاپو توسط حکومت مرکزی، رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: به دنبال این واقعه تیرماه ۱۳۱۴ روحانیونِ مشهد با تجمع در منزل یونس اردبیلی، تصمیم به فرستادن نمایندگانی برای مذاکره با رضاشاه گرفتند که برای این منظور آیت الله حسین طباطبایی قمی و آقازاده انتخاب شدند.

وی تصریح کرد: پس از این اقدام و بازداشت و ممنوع الملاقات شدن "قمی"، محمد تقی بهلول مردم را به ایستادگی در برابر حکومت فراخواند.

شهابی ادامه داد: در پی این جریان و طی دو روز اتفاقات بدی رقم خورد، جمعه ۱۹ و یکشنبه ۲۲ تیر ماه که اوج کشتار مردم در مسجد گوهرشاد مشهد بود بالغ بر هزار نفر کشته شده و حتی افرادی مجروح شده و توسط کامیون ها به اطراف مشهد حمل و در گورهای دسته جمعی دفن شدند.

وی در ادامه با تاکید بر این مطلب که در دوران رضاشاه کسی به دنبال تحقیق در این خصوص نرفت، گفت: اکنون با گذشت چند دهه از آن واقعه، گورهای دسته جمعی در اطراف مسجد گوهرشاد پیدا شده که احتمالا مربوط به موضوع گوهر شاد بوده و باید تحقیق و تفحص در خصوص آن کامل شود.

به گفته وی، در آن دوران یعنی از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۲۰، رضاشاه اجازه نفس کشیدن به کسی را نمی داد و این امر باعث شد تا حقایق آن طور که باید ثبت و ضبط نشود، اما کتب و تحقیقات زیادی در این زمینه وجود دارد که باید به آنها مراجعه کرد.

این پژوهشگر تاریخ معاصر اظهار کرد: اولین و شاخص ترین قربانی در واقعه گوهر شاد "محمد ولی اسدی" بود که از سال ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۴ نایب التولیه آستان قدس را برعهده داشت، وی قبل از آن نماینده مردم زابل در دوره های ۴، ۵ و ۶ در مجلس شورای ملی بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۵۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبان ماه ایستگاه پایانی جهت تکمیل بیمارستان‌های بندرعباس و میناب

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، عصر سه شنبه با حضور جمعی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، پیمانکاران و مشاوران پروژه‌های بیمارستانی استان، جلسه بررسی آخرین روند پیشرفت و حل مشکلات بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس و بیمارستان میناب برگزار شد.

مهدی دوستی در این جلسه با اشاره به اولویت طرح‌های بیمارستانی استان جهت تکمیل، اظهار داشت: از ابتدای دولت تاکنون ۷ طرح و پروژه بیمارستانی یا آغاز شده یا تکمیل آن با جدیت دنبال شده که از این تعداد ۳ پروژه به اتمام رسیده و سایر بیمارستان‌ها نیز پیشرفت خوبی دارند.

وی با تأکید بر فوریت واگذاری انشعابات آب و برق بیمارستان‌های در حال ساخت استان، افزود: تکمیل ۲ بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس و بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی میناب بسیار حائز اهمیت است که با حل مشکلات موجود و تأمین منابع مالی، این پروژه‌ها طبق زمانبندی، آبان ماه برای تخت گذاری به دانشگاه علوم پزشکی تحویل و سپس تقدیم مردم استان می‌شود.

استاندار از منظر تأمین آرامش خاطر و امنیت درمان مردم هرمزگان نیز گفت: اگر مسئله زیرساخت درمانی حل شود می‌توان انتظار داشت پزشکان و متخصصان نیز در این استان حضور یابند و مشکل فعلی مردم و مراجعه بیماران به سایر استان‌ها کاهش بیابد.

وی با اشاره به افزایش هزار تخت بیمارستانی به استان، تصریح کرد: تکمیل این دو بیمارستان بزرگترین کار برای استان خواهد بود که موجب می‌شود سرانه تخت بیمارستانی استان از ۱.۳ به ۱.۹ برسد که از متوسط کشوری نیز بالاتر خواهد بود.

دوستی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه با تعریف طرح‌های مختلف در حوزه بهداشت و درمان و تأمین تجهیزاتی از قبیل دستگاه دیالیز به دنبال اصلاح اکوسیستم درمانی استان هستیم گفت: منابع تکمیل طرح‌های درمانی را از محل‌هایی نظیر مولد سازی و سایر منابع تخصیص خواهیم داد، پیمانکاران نیز باید در موعد مقرر نسبت به خرید تجهیزات و تکمیل بیمارستان‌ها اقدام کنند.

کد خبر 6099806

دیگر خبرها

  • ۲۷ درصد ولادت‌های فروردین امسال فرزند سوم هستند
  • دوربین دشکم چیست و ضرورت استفاده از آن در خودرو + عکس
  • آبان ماه ایستگاه پایانی جهت تکمیل بیمارستان‌های بندرعباس و میناب
  • تکمیل پروژه‌های عمرانی بخش سعدآباد تسریع شود
  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • استانداردسازی آدرس‌های اماکن از طریق سامانه ملی جی نف
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟